Térkövezési kisokos

2021. július 5.Ha szakember segítsége  nélkül vágnál bele a térkövezésbe, akkor fontos, hogy tisztában legyél néhány alapvető dologgal, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Stabil talaj

A hibátlan térkövezés alapja az alatta lévő talaj, ezért érdemes nagy gondot fordítani a talaj előkészítésére. Nagyon fontos, hogy ez elég kemény legyen, és lehetőség szerint teljesen egyenes, mert csak így garantálható, hogy a lerakott térkövek is egy síkban lesznek.

A döngölés

A kiásott és már stabilzált alapra jön a murva réteg. Ezt szintén nagyon odafigyelve, teljesen egyenesre kell eldolgozni. Az első réteg mindig a durva murva réteg. Erre jön a finom murva vagy finom sóder, amit szintén jó alaposan el kell egyengetni. Ehhez nagyon hasznos, sőt, elengedhetetlen a gépi segítség. Nem győzzük ennél a résznél is hangsúlyozni, hogy jó alaposan le kell döngölni mindkét réteget, és tökéletesen egyenesnek kell lenniük ahhoz, hogy a munkád eredménye tökéletes legyen.

A szintezés

Legyenek egy szintben a kövek! Nemcsak azért, mert nem néz ki jól, ha itt-ott kilóg egy-egy kő, hanem balesetveszélyes is lehet. A burkolat felszínének egyenletes szintbe hozásához szintén jól jöhet, ha van géped, ami elvégzi a burkolat felszínének egyengetését. A térburkolat ne a házfelé, haem a háztól elfelé vezesse a vizet! Ezen felül mindenhol ügyelj arra, hogy lehetőleg enyhén lejtsen minden oldalra a térburkolat. Így elkerülheted a későbbi pocsolyákat a felületen.

A térkövekkel kapcsolatos korábbi bejegyzésünket itt találod: Beton térkő Térkövezés eszközei   Térkő télen 

Aktuális tartalmakért keresd fel Facebook oldalunkat. 

weboldal készítés: Innoversity Kft.