A beton térkő

2022. január 18.A beton burkolatok az ipari- és kereskedelmi alkalmazásoknál már hazánkban is hódítanak: a beton térkő igazolta, hogy a legjobb választás raktárak, depók, sőt akár repülőgép parkolók burkolására is. A teherbíró képesség az aszfalttal összevetve kimagasló a pontszerű terhelés és a nyíró igénybevétel esetében is, azaz nem gyűri maga alá a burkolatot a nagy tengelyterhelésű gépjármű kanyarodás közben. A beton burkolatok magas minőség mellett széles körben alkalmazható megoldásokat kínálnak a lakossági és az üzleti szektor számára egyaránt. Ismerkedjünk meg velük!

A betonlap és térkő közötti különbségek

A betonlapok általában a négyzet alapformátumú nagyobb méretű (40 x 40 cm) egységes lapok 4-6 cm vastagságban. A betonlapok főképpen teraszok, gyalogos járdák burkolására használatosak. Oldalunkon a betonlapokat kisebb mértékben említjük. A térkövek ezzel szemben számos méretben és formában kaphatók, általában 6-8-10 cm vastagságban, így személyautó, vagy akár teherautó terhelését is kibírják, parkolók, garázsfeljárók burkolására is tökéletesen alkalmasak.

A beton térkő előnyei

A beton térkő tartósságát a gyártási technológia biztosítja. Többféle adalék kerül az alapanyagába, ami biztosítja a kopásállóságot, a gyártás során alkalmazott tömörítési eljárásnak köszönhetően pedig a beton térkő télen is jól viseli az időjárás viszontagságait. Mivel nem képes felszívni a vizet, szétfagyni sem tud, a lerakás módja miatt ráadásul még a vízelvezetést is megoldja, tehát tökéletes burkolatnak mondható.

térkő

 

A térkövekkel kapcsolatos korábbi bejegyzésünket itt találod: Térkövezési kisokos Térkövezés eszközei   Térkő télen 

Aktuális tartalmakért keresd fel Facebook oldalunkat. 

weboldal készítés: Innoversity Kft.