A térkő télen

2021. október 14.A csúszós térkövek nem csak ilyenkor télen lehetnek veszélyesek, hanem egy nyári zápor után is azzá válhatnak. Az eleséstől azonban nem kell akkor tartanunk, ha a megfelelő kémiai vagy mechanikai anyagokkal kezeljük a felületeket a kertben.

Vegyszeres  megoldások a térkő csúszásmentessége érdekében

Bárhol, bármilyen fajta térkövön használható megoldás az AntiSlip nevű vegyszer, amely egy átlátszó folyadék. Egy nagyon hatékony, de láthatatlan csúszásgátló szer. Fő előnye, hogy a térkő színén és egyéb tulajdonságain nem változtat, sőt érzékelhető bevonatot sem képez a térkövek felületén. Porózusabb felületeken éppúgy használható, mint egy tükörsima burkoló lapon. A vegyszer fő tulajdonságai: a három komponenst könnyen és gyorsan fel lehet vinni a térkövek felületére, majd pár perc múlva már járható is lesz a terület. Biológiailag magától lebomlik, de 3 évig garantáltan érezhető lesz a hatása. Folyamatosan nedves térkő felületek esetén lényeges, hogy gátolja a baktériumok szaporodását. A vizes térkövek ugyanolyan mértékben fognak tapadni, mint a szárazak.

beton térkő

Mechanikai megoldás

Az autófeljárok, kocsibeállok térkövezésénél megszokott módszer, hogy a térkövezők úgy rakják le az elemeket, hogy az autógumi minél gyakrabban találkozzon fugával, így kisebb az esély, hogy megcsússzon a kerék. Ehhez csak arra kell figyelni a lerakásnál, hogy a kocsi menetirányára merőlegesen fussanak a sorok, így a térkő hosszabbik oldala mindig merőleges lesz a kerékre.

A térkövekkel kapcsolatos korábbi bejegyzésünket itt találod: Térkövezési kisokos Térkövezés eszközei  Beton térkő

Aktuális tartalmakért keresd fel Facebook oldalunkat. 

 

weboldal készítés: Innoversity Kft.