A napelem előnyei

2021. november 4.A napelem az az eszköz, amely a rávetülő napfény energiáját elektromos árammá alakítja. Történik mindez úgy, hogy a fény hatására az elektronok magasabb energiaszintet érnek el, leválnak az atomokról, és elkezdenek mozogni a kristály belsejében. Ez a folyamat feszültséget eredményez, így keletkezik az áram. Lényegében ilyen egyszerűen működik egy ilyen panel a háztetődön. Mielőtt azonban a telepítés mellett döntesz, vegyük át, hogy  miért is érdemes belevágnod egy napelemes rendszer felszerelésébe, azaz milyen előnyei lehetnek a napelemes rendszereknek.

Rezsicsökkentés napelemmel

Bár a napelem egy nagyobb befektetési összeget kíván meg, gyakorlatilag apránként vissza is fizeti nekünk ezt a pénzt. Igaz, nem fizikai valójában, hanem azzal, hogy jelentősen lefarag a rezsiköltségeinkből. Az év minden napján profitálhatunk belőle, még a felhős időben és télen is termel bizonyos mennyiségű elektromos energiát.

Függetlenedés a szolgáltatótól

Mivel nincs szükség hozzá az elektromos hálózathoz, így gyakorlatilag bárhol kiépíthető. Legyen ez egy tanya távol mindentől, egy mezőgazdasági létesítmény a pusztában, vagy egy sziget a folyó közepén. Ráadásul egy napelemmel a birtokunkban nem kell tartanunk az energia ár változásaitól sem.

Környezetbarát

A napelem nem bocsát ki káros anyagokat a működése során. Az előállításához szükséges energiát 3-6 év alatt termeli meg, miközben az átlagos élettartamuk 25 év. Tehát jóval több energiát termel, mint amennyit az előállításához fel kell használni. Karbantartási, tisztítási költségei pedig minimálisak. A felsoroltak miatt jelenleg ez a legkörnyezetbarátabb megoldás arra, hogy fedezzük elektromos energia szükségletünket.

Napelem

Ne feledd, ha napelemparkot telepítenél, akkor a park otthonául szolgáló terület talajának megmunkálása a telepítés előfeltétele.  Érdemes ezt a munkát szakemberekre bízni!  Cégünk vállalja az ezzel járó kézi földmunkákat, gépi földmunkákat és a napelemparkok villanyszerelési, kábelezési tevékenységeit is.

Kapcsolódó cikkeinket itt találod: Hogyan működik a napelem? 

Aktuális tartalmakért keresd fel Facebook oldalunkat. 

weboldal készítés: Innoversity Kft.