A műgyantapadlóról dióhéjban

2021. június 12.Egyre több mezőgazdasági, ipari, intézményi és egyéb szolgáltató épületek műszaki előírása kötelezővé teszi a műgyanta padló alkalmazását ott, ahol a legkomolyabb használatnak van kitéve a burkolat. Nem véletlen, hisz az önterülő műgyanta padlók eleget tesznek minden magas szintű elvárásnak és nemzetközi szabályozásnak. Nézzük meg, hogy mit tud ez a padlótípus, ami is ilyen kiválóvá teszi.

Mi az a műgyantapadló?

Az önterülő műgyanta padlót, ipari vagy öntött padlónak is nevezik. A műgyantát folyékony állapotban, öntik, terítik rá az előkészített aljzatra. A műgyanta sajátossága, hogy saját súlyának köszönhetően egyenletesen terül a burkolandó felületre. Ennek hatására egy tökéletesen egyenletes, sima és fugamentes sík padló jön létre.

A műgyantapadló előnyei

Nincs fuga és hézag, így nagyon könnyű tisztítani. Rendkívül jó a kopásállósága, így hosszú ideig megőrzi az eredeti állapotát. Nem kell felverni a régi járólapot, vagy felszedni a linóleumot. Ez a padlótípus ugyanis már meglévő burkolatra is teríthető bontás nélkül. Esztétikailag is jól mutat, ugyanis sokféle színben elkészíthető.

Hogyan készül?

Ezt a padlótípust szakembereink kiöntéssel készítik, ami azt jelenti, hogy az anyag még folyékony állapotban kerül rá a talajra. Mivel tökéletesen illeszkedni fog rá, ezért nélkülözhetetlen az öntés előtt az aljzat előkészítése, kiegyenlítése. Ez utóbbi általában betonkiöntéssel történik. Vagyis először a padlóra beton kerül, arra pedig a műgyanta.

A műgyantapadlóval kapcsolatos kapcsolatos korábbi bejegyzésünket itt találod: Műgyantapadló lakásba

Aktuális tartalmakért keresd fel Facebook oldalunkat. 

weboldal készítés: Innoversity Kft.